Organizarea și monitorizarea procesului de alimentație în IET nr.73 sec.Centru, are loc în strictă conformitate cu Meniul-Model (iarna primăvară)

Este ora pentru masă,
Mâncărica e gustoasă!
Mofturi să nu faci de fel,
Fiindcă rămâi mititel.
Lapte, brânză, unt, smântână
-Ai la masă hrană bună.
Calciu, multe proteine,
Minerale, vitamine.
✅Instituția dispune de condiții moderne pentru păstrarea produselor fiind dotată cu frigidere, camere frigorifice conform cerințelor sanitar – igienice;
✅Comisia de triere a instituției monitorizează zilnic calitatea materiei prime recepționate și a bucatelor finite, precum și a servirii acestora, cu respectarea rațiilor/porțiilor alimentare per copil;
✅În instituție se ține cont de respectarea cerințelor sanitar-igienice;
✅Instituția colaborează cu structurile teritoriale de control al organizării alimentației și cu reprezentanții legali ai copiilor;
✅Elaborează meniul-model de alimentației a copiilor cu specific de sezon iarnă-primăvară;
✅În instituție se livrează produse de calitate, în ambalajul producătorului, cu indicarea clară a termenului de valabilitate de la data producerii, îmbutelierii, fabricării.
✅Produsele alimentare: se recepționează la blocul alimentar în vase marcate corespunzător produsului și cantității indicate în meniu; se păstrează în propriul ambalaj până la pregătirea bucatelor finite.
Meniul zilnic de repartiție se întocmește în baza meniului-model pentru 10 zile, cu respectarea normelor fiziologice de consum.
Angela Cutasevici
Andrei Pavaloi
Natalia Strajesco